Подкаст

podcast

За проекта

В началото на 2014 решихме да започнем този нов проект.

В България към момента има точно 3 подкаста (до колкото знам) 4 подкаста, като този е четвъртия(цитирам – “Без да броим онзи на “Капитал”, защото е скучен”), като нашия скромен принос е третия. Идеята ни е поне веднъж в месеца (при възможност и повече) да ви дадем един честен разговор за тема, свързана с тематиката на този сайт.

От там и името на подкаста – Честни разговори за мръсни теми!

Ще се опитаме всеки месец да замесваме нови и различни хора, които да изкажат гледната си точка по въпроса, който ще обсъждаме в съответния епизод.

Надяваме се този проект да ви хареса!

Ако искате да се абонирате за подкаста (кой ли не иска) – адреса е:

http://www.f-bg.org/podcast/

Защо подкаст?

Защо все пак избрахме тази медия, която да развиваме освен нормалните блог постове?

Защото подкаста е нов начин за комуникация с потребителите, поне за България. Това е един малко по-личен контакт, а и позволява по-голяма свобода – потребителя, може да получава информацията, която иска в движение – на път, докато се пазарува, докато чисти. Медията е съвсем различна. Следователно и начина на комуникация. Можете да слушате подкаста на телефона си или в колата. Или на MP3 player-а. Едно от хубавите неща е че подкаста, като медиа използва модерните достижения на Интернет – RSS feed-ове и автоматично сваляна.

Как да слушаме Podcast (не само този)?

По принцип подкаста е най-обикновена mp3-ка, за това можете да го свалите и да го сложите на каквото ви душа иска. Но за по-голямо удобство спокойно можете да използвате някакъв клиент.

Клиенти има много, но принцип им на работа е горе долу еднакъв – проверяват на период от време RSS feed-а на любимите ви подкасти и свалят новите епизоди, за да можете да си ги слушате по пътя или в колата.

Много хубаво обяснение как да слушате на мобилния си телефон (има и за IPhone) можете да намерите при приятелите ни от GVS (добре де – познати и добре де – само единия от екипа, но все пак материала – Как да слушам? си е хубав).

Иначе, ако не искате да слушате от телефона си – можете да отидете в архива и да слушате директно в браузъра си нашия Архив.

Радваме се че ни слушате.

Поздрави,

Lucifer