Вържи ме … Извратеност for Dummies (Част 3)

И така в продължение на предните теми, днес смятам да напиша за Bondage-a или удоволствието да вържеш/да те вържат. И да … пак ще разгледам само страната на връзващия, защото въпреки, че са ме връзвали – не го разбирам, по-скоро го търпях, но обещавам да публикувам мнението на някой, който му харесва да е вързан при първа възможност.

Bondage-а или обездвижването, връзването, по подразбиране, има за цел да обездвижи по някакъв начин “жертвата”, но понякога, най-вече когато става дума за Кинбаку (緊縛) може да се използва и с други цели – причиняване на болка, постигане на естетическа красота (да и това се търси).

Има много начини да се завърже подчинената или подчинения, но преди да започнем с тях нека си преговорим отново основния постулат на BDSM , а именно SSC. Сигурно, с мисъл и по взаимно съгласие.

Никога не правете нещо, което не спада към тези 3 основни правила.

Тук наистина трябва да спомена нещо – Винаги поставяйте сигурността на “жертвата” на първо място. В много голяма степен връзването е практиката в която трябва да сте повече от внимателни и да вземете предвид толкова малки и видимо незначителни проблеми: Малко по-стегнато въже може да остави следи, но може и да нарани нервите. Малко по-прибрани зад гърба лакти, може да придадат на гърдите красива изпъкналост, но може да навехнат рамо или по-лошо.
Има много начини по които можете да завържеш или обездвижиш някого. Моят любим, както е ставало дума са въжетата и още повече – кинбаку или както е по-известно в западния свят – шибари (предпочитам да използвам японското кинбаку), но освен това различните там вериги, окови, шалове … изобщо всякакви подръчни материали или специално подбрани приспособления.

По-принцип имам намерение да се върна към кинбакуто и да му отделя цяла една тема, с множество пози, възли и дори няколко илюстровани HowTo-та. Имайте търпение.

Всеки има своите предпочитания както за материя, така и за начини на изпълнение. Но защо все пак? Защо си губим времето да правим такива неща?

Лично за мен основните неща са две, специално при вързването си въже: power exchange(размяна на власт) и естетическата красота, която се постига от въжето.

Интимността на докосването до партньорката, докато прекарваш въжето по тялото и. Все по-голямата ограниченост на тялото и след поредната намотка. Все по-голямото доверие, което трябва да има към теб. Както и красотата, която можеш да постигнеш, използвайки въжето. Промяната в позицията и формата на тялото. Достигане на границите на тялото на партньорката и дори леко отвъд тях …

На една от срещите във Варна, един от “нашите” ми зададе култовия въпрос: Какво ги правиш тези 200 м въже? Аз с 5 цял кораб връзвам?

Как какво? Творя. За една обикновена карада (това е оплетка по цялото тяло) спокойно си заминават 15 – 20 метра. Ако реша да се отплесна по някоя част от тялото (като например гърди) … да схващате идеята.

Освен любимото ми връзване, съществуват и множество други практики. Например мумифициране, където най често се използва стреч фолио или латексова лента за да увиеш партньорката в пашкул, за да ограничиш каквото и да е мърдане, както и за постигане на по-пълна сензорна депривация (sensory deprivation). Винаги можеш да прибегнеш и до различни видове вериги/окови (irons), тук да не забравя и белезниците, въпреки че винаги съм твърдял, че са за аматьори.

Всеки един от нас има своите предпочитания, както и всяка подчинена/подчинен – своите. Дали ще е hogtied или някакво провесване. Дали ще е мумифициране или връзки за обувки … всеки си избира своето. Важното е да се забавлявате, да си доставяте удоволствие и да не забравяте основния постулат на BDSM, който за обездвижването е дори натъртен:

SSC

Проглуших ви ушите(очите) с тази безопасност, но нека разгледам няколко основни правила все пак:

  1. Съобразете фантазиите си – искате да завържете някоя по-сложна конструкция, но партньорката ви не може да се “изчекне” толкова? Не насилвайте. Всяко нещо трябва да е съобразено с тялото с което “работите”, а не с вашите желания.
  2. Винаги дръжте в готовност нещо с което бързо да освободите “жертвата”. Ако използвате въжета или нещо друго което се реже, най-добре да имате безопасна медицинска ножица, ако не то поне нож. До момента 1 път ми се е налагало да режа въже(и то само защото ми пречеше да стигна … до едно място), но никой не е застрахован от грешки.
  3. Доверие. Обездвижването, връзването и всякакви такива неща изискват партньорката ви да ви има много, много доверие. Това не е проста игра, защото тя буквално поверява живота и здравето си във ваши ръце.

Забавлявайте се … и внимавайте.

Ваш,

Lucifer

Ето и другите части:

2 thoughts on “Вържи ме … Извратеност for Dummies (Част 3)

  1. Pingback: Фетишист такъв … Извратеност for Dummies (Част 2) | F-BG Portal

  2. Pingback: Що е то BDSM … Извратеност for Dummies (Част 1) | F-BG Portal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *