Open Rope Space София

Open Rope Space е регулярно събитие, което провеждаме през Вторник.

Какво е Open Rope Space?

Както и на всяко друго мероприятие от типа Open Space, това е едно събитие за споделяне на знания. Място където се събират хора, интересуващи се от дадена тема и са склонни да обменят опит и да се развиват заедно. Open Rope Space е посветен, разбира се, на въжетата. Идеята е любители на rope bondage и shibari (колкото и да е странно, това са различни неща) да се събират няколко пъти в месеца и да обменят идеи и познания за да учат заедно и за да упражняват онова, което знаят.

За кого е подходящо?

Ако сега започвате с въжетата, ORSS (за кратко от Open Rope Space Sofia) е подходящото място да научите основите – техники на безопасност, подходящи въжета.

Ако имате някакъв опит, то на ORSS можете да научите нови неща, да експериментирате нови техники, да зададете въпроси на хора, които се занимават с това и ако не знаят отговора, то поне знаят къде да го потърсят.

Ако имате сериозен опит и се смятате за професионалист, на ORSS ще можете да покажете какво можете преди други запалени ентусиасти, да изчистите техниката си, а защо не и да покажете нещо ново и да научите някой на него.

Това някакъв курс/семинар ли е?

Най-простият отговор е не. Малко по-сложният – съвсем не. За това събитието има в името си Open и Space – това е едно свободно, отворено и най-вече сигурно място за обмяна на идеи и техники. За демонстрация и за наблюдение.

Аз нищо не знам! Има ли кой да ми покаже основите?

Разбира се. Ако има хора без никакъв опит някой от организаторите – (Ludvig Rigger или Lucifer) или някой от по-напредналите ще се постарае да ви обърне внимание и да ви обясни (и демонстрира) съвсем основните неща, които трябва да знаете, преди да започнете, а след това винаги ще има кой да ви покаже нещо ново и да ви помогне да научите нови и нови неща.

Нямам въжета!

Спокойно. Всеки път има оборотни. Няма как да очакваме всеки да има подходящи.

Нямам партньор! Искам да дойда, но какво да правя там сам(а)?

Винаги има място и желание за нови хора. Никой, по никакъв начин няма да ви принуди да правите нещо, за това и просто можете да дойдете и да гледате, но с гледане не се учи толкова добре.

Ако сте връзващ – винаги ще се намери свободен партньор, върху който да се упражните или да разучите нова техника.

Ако искате да ви връзват – винаги има кой да ви обърне подобаващото внимание, което заслужавате.

Дали трябва да посетя първо встъпителен курс, за да присъствам?

Не е необходимо. Правим обучение на базови връзвания за всички начинаещи. След това можете веднага да ги приложите и да се наслаждавате на новите си умения.

Вие вече сте много напреднали, дали има смисъл да идвам?

Всеки път идват начинаещи, които правят първите си стъпки във връзването. И всеки път (или поне когато има начинаещи) показваме основите. Опитваме се да бъдем от полза на тези, които сега започват.

Кога са тези събития?

По принцип, Open Rope Space-а се провежда през седмица, за момента сме се спрели на Вторник от 19:00 до 22:00 часа.

Ама не е ли гадно във вторник на парти?

Open Rope Space не е парти. Това е обучително или тренировъчно събитие. Не очаквайте да видите голи жени висящо от тавана … не че не висят жени, но не само и не са голи.

Свършвам работа в 19 ч. и мога да дойда най-рано в 20 ч. Има ли смисъл да идвам?

Open Rope Space продължава поне до 22:00 … много често дори успяваме да се увлечем и да закъснеем с края … та не се притеснявайте – дори да закъснеете, ще имате достатъчно време да практикувате и да учите.

Трябва ли ми някаква специална екипировка?

Не. Ако си имате въжета – носете си. Ако имате някаква постелка (одеяло или постелка за йога) – също не е лошо, въпреки че има покритие на пода. Колкото до облекло – всякакви дрехи които са ви удобни и в които ще се чувствате добре.

Колко струва?

5 лв за дами

10 лв. за двойки и сами мъже

А къде?

Фабрика 126

Бул. Мария Луиза 126

За да имаме някаква идея за очакваните хора (за да знаем колко голяма зала ще ни трябва) не лошо да драснете на някой от организаторите, хем ще получите и телефон за контакт за по лесно намиране.

Предходни събития:

12.04.2016
24.05.2016
05.07.2016
13.09.2016
27.09.2016
08.1.20161
22.11.2016
06.12.2016
17.01.2017
28.02.2017

Comments are closed.