Въведение в латекса

Тъй като не намирам тема, която да синтезира информация за латекса като материал за дрехи и други изделия, често използвани в културата ни, реших че може да е полезно да споделя част от знанията си като собственик и ползвател на такива, както и списък с магазини които предлагат качествени продукти. Надявам се повече хора да се включат с идеи, познания и, защо не, интересни случки свързани с този фетиш.

Въведение

И така, решили сте да се сдобиете с облекло за парти и/или пък имате фетиш към латекса и искате да го интегрирате към сексуалните си изживявания. Първото нещо, което не е лошо да проверите е дали нямате алергия към материала. Евтин начин за това е закупуването и пробата на латексови ръкавици, каквито продават навсякъде за санитарно-хигиенни цели. Ако се окаже, че имате алергия, ще трябва да се задоволите с използването на наподобяващ материал, като PVC или ликра, или може да пробвате хлориран латекс, за какъвто ще стане дума малко по-долу.

След като сте се убедили, че няма да имате здравословен проблем с новата покупка, следва да направите някои измервания. Не разчитайте на размера на дрехите си като ориентир, а използвайте референтните таблици в сайта, от който сте решили да пазарувате. Разбира се, най-добрият начин е изпробването на място, но докато в България не се появи читав производител, единственият начин за това е разходка в чужбина. Ако не поръчвате нещо, което да бъде изработено по размери посочени от вас, повечето магазини препоръчват вземането на по-големия размер при колебание. Латекса от който се изработват по-голямата част от облеклата е достатъчно разтеглив, за да ви стане и по-малкия, но това би увеличило дискомфорта съпроводен с носенето му (ако това не е търсения ефект, разбира се).

Относно дебелината – някои изделия се предлагат с възможността за избор на такава. По принцип, колкото по-тънък е латекса, толкова по-разтеглив е той. Дрехи които се носят по тялото като втора кожа се правят стандартно от 0.4 или 0.25 mm латекс (вторият е изключително подходящ за полу-прозрачни изделия), докато изделия, при които целта е да запазят формата и здравината си като панталони, палта, корсети, нашийници и други могат да достигнат 2 – 3 mm. Освен ако нямате някакви специфични изисквания, не препоръчвам дебелина от повече от 0.6 mm за първите (или 0.4 при хлориниране).

Обличане и съхранение

Преди да натиснете бутона за поръчка, трябва да знаете, че освен ако латекса не е хлориран, ще трябва да помислите, за това как ще го обличате, съхранявате и излъсквате (все пак, от последното идва голяма част от търсения ефект). Най-простото решение за първото и второто е талк. Такъв се продава във всяка аптека, но някои производители го предлагат и в магазинтие за латексови изделия в по-практична опаковкa. Например [url=https://www.fetters.co.uk/rubber-dusting-powder]Rubber Dusting Powder[/url]. Дори латекса който купувате да не се носи по тялото и обличането му да не е проблем, съхранението му изисква подобна субстанция, която да предотврати слепването му, докато е в гардероба. В онлайн магазините има и голямо разнообразие от различни решения базирани на силиконово олио, чрез които се избягва от проблема на талка с необходимостта същия да бъде почистван от видимата страна на дрехите всеки път преди носене (както и от всички повърхности близо до мястото, където го ползвате 🙂 ). Същите обикновено притежават и други свойства, които подобряват състоянието на материала. Мога да препоръчам следния продукт: Skin Two Dress & Shine, тъй като може да се ползва както за съхранение, така и за излъскване. Други предложения за придобиване на блясък, които съм ползвал с добър ефект са:
Regulation Rubber Polish и Radicalshine Latex Polish, а за обличане – Pjur Cult. Един малко по-различен препарат, чиято цел е предимно поддръжка на латекса за съхранение е Vivishine. Повечето субстанции базирани на силиконово олио създават усещане за омазняване на материала. Добре е да се запознаете добре с характеристиките, на това което купувате.

Други особености, които трябва да знаете за съхранението и носенето на латекс:

 • Не излагайте латекс на пряка слънчева светлина за дълго време, тъй като това ще доведе до обезцветяване и деградиране на материала.
 • След носене измийте дрехите си с хладка вода и малко сапун или шампоан, за да премахнете телесните мазнини останали по тях. Латекса е природен продукт, който се свързва лесно с органични субстанции, при което целостта и качеството му могат да пострадат.
 • Не дръжте латекс дълго време в допир с метал или боядисано дърво. Металът има свойството да оцветява латекс и с времето ще повреди по-ярки цветове. Тук мога да добавя, че изделието което купувате ще пристигне с добре увити в хартия или найлон метални части.
 • Дръжте латекса си на тъмно. Черните чувалчета за смет са не лоша идея. Препоръчително е по-дългите дрехи като catsuit-овете да се държат закачени в гардероб, тъй като сгъването за дълги периоди от време може да остави трайни следи.
 • След измиване оставете латекса на закачалка да изсъхне и от двете страни или използвайте кърпа (по възможност без власинки). Преди съхранение се убедете, че няма останали капчици вода, тъй като същата ще взаимодейства с материала и ще го обезцвети.
 • Както вече беше споменато, използвайте талк или течната субстанция, която сте взели за обличане върху страните, които се допират, за да предотвратите слепването на латекса при продължително съхранение.

Хлориране

Все повече производители предлагат опция за хлориране на продукта, който купувате. Цената варира, но е около 10% от стойността на изделието. Хлоринирането е процес, при който микро-порите в материала се запълват химически. Това редуцира значително фрикционните му свойства. Плюсовете на хлорирането са следните:

 • Облича се без помощта на субстанции.
 • Съхранява се без помощта на субстанции.
 • Съхранява блясък без необходимостта на субстанции. Въпреки това много хора предпочитат допълнително излъскване, тъй като това води до дори по-добър ефект.
 • Помага на хора с алергия към латекса. Алергична реакция е все пак възможна, но с по-малък интензитет. Хлорирането не гарантира поносимост.
 • Удължава живота на изделието, тъй като подобрява химическата му издръжливост.

Разбира се, хлорирането има и недостатъци:

 • Традиционната миризма на латекса (която е част от изживяването за много хора) се променя до такава, която може да се определи като “по-индустриална”. При изделия от по-дебел материал миризмата от долните слоеве, които не са изложени на хлорирането може да избие и измести другата след време.
 • Създава неудобства при определени типове изделия заради намалената фрикция. Дълги чорапи или ръкавици, например, се свличат много лесно, ако не са хванати с жартиери. При такива ситуации се препоръчва навлажняването по краищата под латекса, което подобрява сцеплението значително.
 • Хлорираният латекс се усеща по-твърд и дебел, отколкото реално е. Намирал съм коментари за това как 0.25 mm се усеща като 0.35 mm, например.

Магазини

Както всичко останало, на пазара се намират и по-качествени и не толкова качествени изделия. Аз предпочитам и се доверявам на европейски магазини, които изработват всяка поръчка при постъпване. При тях единственият проблем е често дългия период на чакане. Някои, за които ще стане дума и малко по-долу, държат много висока цена, заради дизайнерското естество на изделията си. Друг вариант е поръчката от голям, неспециализиран магазин за BDSM, който предлага и дрехи и аксесоари от латекс. Обикновено тогава получавате китайска стока, която не е непременно лоша, вероятно е малко по-евтина и най-важното – пристига веднага. Два примера за такива магазини са:

 • http://www.honour.co.uk/
 • https://eufory.de/

Специално първия мога да препоръчам спокойно. Доставките са бързи, имат изключително богат асортимент от играчки и дрехи, не само от латекс, но и от PVC и кожа.

Следват два проверени магазина, от които съм поръчвал и убедил в качеството на изработка:

 • https://www.simon-o.com
 • http://libidex.com/

Дъщерният сайт на втория е също много добра дестинация:

 • http://latexexpress.com/

Там поддържат малки количества от по-продаваните си изделия и, ако имате късмет, може да вземете нещо много по-бързо и евтино.

Последния магазин, към който искам да ви насоча като препоръка от първа ръка е:

 • http://www.studiogum.com/heavy_rubber/

Специално маските им са до голяма степен уникални на пазара и може да ги намерите в каталозите на доста други магазини. Много от изделията им са от тежък, дебел, нетретиран латекс със силно изолиращ ефект и специфична миризма. Недостатъка на магазина е огромния период, който си дават за изработка (от порядъка на 3 месеца за поръчка).

Ще завърша със списък на други магазини, които са попаднали по един или друг начин в списъка с отметки на браузъра ми. Обикновено заради наличието на нещо интересно, което не се намира другаде.

 • https://www.hwdesignshop.com/ – един от най-известните производители в бранша, с фокус върху изделия за жени. Цените им са доста високи.
 • https://www.latexcrazy.com/ – правят catsuits по размери от клиента, но предлагат и други изделия.
 • https://www.regulation-london.com/ – също много известна марка. Изработват не само дрехи от латекс, но и всякакви играчки. Фокусът им е върху изделия за мъже.
 • http://shop.marquis.de/en/5-fashion – много известен магазин за дизайнерски изделия за жени.
 • https://www.westwardbound.com/ – също като предходния, но английски
 • http://www.lacinglilith.com/ourshop/ – имат малък в сравнение с останалите каталог, но може да намерите някои интересни предложения за жени.
 • https://www.fantasticrubber.de/en
 • http://www.daynehenderson.com/online-store – предлагат уникална колекция от маски.
 • http://rubbers-finest.com/sites/masken.php – предлагат някои много интересни маски и системи за игра с дишането.
 • https://www.gumique.com/ – маски изработени по много точни размери на главата.
 • http://rubber55.co.uk/temp-catalog – друг магазин специализиран в изработването на маски.

Надявам се информацията да ви бъде полезна!

*Imgae: thesexywitch

Comments are closed.