Хайде да ни е честит новия портал.

С 12 часа закъснение, но с голяма радост, мога да обявя, че един 4 годишен проект е вече факт.

Днес преди 9 години нашия добър приятел Hell пусна f-bg – скромен форум за нас – извратените. Място където да можем да споделяме и да намираме съмишленици. За тези 9 години, форумът ни мина през много премеждия и проблеми, но оцеля и се разрасна, за да се превърне не само в първия , но и в най-големия и най-активен форум за BDSM в България.

Идеята за този портал, който сега виждате пред себе си, се зароди преди много много време. Говорим го и го обсъждаме с колегите от екипа през последните поне 4 години. От 3 върви някаква подготовка, но дори за това време не сме готови напълно. Това, което виждате е само началото.

Това, което този сайт, ще цели е да предостави информация за всичко свързано с BDSM и фетиш, на достъпен език. Не научни статии, а истинските преживявания на истински хора: всеки един от нас – хората, които се занимават с такъв вид “извратеност”.

Беше положена много работа през последните 3 месеца:

Създаването на дизайна за което трябва да благодаря на @NickPanov, който не само даде идеята, но и я изпълни, бих могъл да кажа прекрасно. Съобрази се с всички мои странни желания и концепции. С него разработихме това, което виждате. Както му обещах – ще го хваля до откат – но то и има за какво.

Събирането на повечето материали се падна на Freya, която въпреки всичко намери време да помогне за този проект и беше ентусиазирана около него, почти колкото аз.

Искам да благодаря и на самите автори, чиито материали сме използвали. Всеки от тях е упоменат вътре в статията, която е негова и ако желае ще му сложим авторска снимка и раздел.

Може би тук не трябва да забравям хората от екипа на самият форум, които помогнаха да оцелее толкова много време. Хора без които нямаше да е възможно да просъществуваме. Всички онези “зеленички”, които се грижат за някаква толерантна среда и се опитват да въведат ред в кочината, както обича да казва баща ми.

За 9 години постигнахме много заедно. За 9 години намерихме приятели и изгубихме приятели. За 9 години започнахме да се оформяме като общност.

Благодаря на всички ви за това, че бяхме заедно през тези 9 чудесни години и както казах снощи, на малкото събиране по повод рождения ден – надявам се да добавим поне още една 9-ка пред тези 9. Дори тази деветка да я добавят наследниците ни.

Приемете този проект, макар и не съвсем завършен за един своеобразен подарък по повод рождения ни ден!

Ваш,

Lucifer – един горд администратор

Снимка: FutUndBeidl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *