Всичко за връзването – част 2

vuje

Продължаваме с Всичко за връзването на madlady.

Първа част можете да намерите тук.

 

4. Падане

Когато човек изгуби баланс той автоматично използва ръцете и краката си за да предотврати падане или да предпази тялото си. Нещата обаче не стоят така, когато същите тези ръце и/или крака са здраво вързани. Ако добавим и разни купчини с въжета по земята, в които който и да било от двамата партньори може да се спъне вероятността от нараняване е почти 100%. Най-сигурния начин да предотвратите подобни инциденти е да връзвате партньора си на място, което е отдалечено от режещи предмети и мебели, в които в случай на падане партньора ви може да се удари, пореже и т.н.

Също така не разхвърляйте въжета по целия под. Пазете мястото чисто и подредено и по възможност не дръжте партньора си прав ако ще ограничавате и ръцете и краката му. Положете го на дюшек, легло, матрак, одеяло или директно на пода, да седне или легне, за да избегнете вероятността за инциденти. Също така бъдете нащрек. Ако партньора ви тръгне да пада трябва незабавно да го хванете или предпазите – той/тя е уязвим много повече от вас и много лесно може да се нарани сериозно.

5. Припадане/ Прималяване

Може да се получи от прилива на адреналин, възбуда, недохранване, обезводняване, умора или друга причина. За да избегнете подобни инциденти дръжте наблизо вода и храна (нещо леко но засищащо), които да можете да предложите на партньора в случай на нужда. Имайте предвид, че е важно да сте сити, но не преяли. Това важи и за двете страни, за да не се получи ситуация в която връзващия да припадне от глад и партньора му да не може да му помогне понеже е завързан. Подобна ситуация носи огромни рискове и за двете страни, затова внимавайте.Ако на партньора ви му прималее можете да го сложите да седне на стол и да наведете главата му между коленете или да го поставите на земята и да вдигнете краката му на високо и разбира се да го отвържете, за да може да възстановите нормалния прилив на кислород и кръв в тялото.

6. Задавяне/Задушаване

Ако поставяте предмети в устата уверете се, че те са специално пригодени за тази цел или ако не са да не представляват потенциален риск за партньора ви. Всичко, от което може да се откъсне парче, което да задави или задуши партньора ви трябва да бъде избегнато. Също така следете реакциите на партньора. Това важи при всички случаи, но когато сте ограничили способността му да говори е от изключително важно значение.

7. Изхлузване на въжето

Винаги бъдете предпазливи за евентуално изхлузване на въжето, с което сте вързали партньора особено ако това изхлузване може да доведе до сериозно нараняване или задушаване. Въже на рамото лесно може да се превърне в бесилка, ако има се опъне откъм страната на главата и при евентуално изхлузване притисне шията.

8. Неизправност в оборудването

Скъсване на въжето, с което сте вързали партньора си или отчупване, откъсване, откъртване на нещото, за което сте го вързали също може да причини сериозни наранявания, поради което винаги проверявайте оборудването си преди да го използвате. Въжетата се проверяват за захабявания от износване, а всяко друго оборудване за неговата надеждност.

9. Алкохол/Наркотици/Упойващи вещества

Никога не връзвайте или не се оставяйте да бъдете вързан след употреба на алкохол, наркотици, упойващи вещества или медикаменти, които биха могли да повлияят на правилната интерпретация на сигналите на тялото ви или тялото на партньора, забавяне на тези реакции и на дори и минималната промяна в преценката ви за ситуацията.

10. Прищипване

Причинява се от кожа, която остава захваната между въжетата. Най-лесния начин да предотвратите това е да се придържате към правилото за единия пръст и да наместите въжетата с ръка, поставяйки пръста си отдолу и с другата натискайки леко мястото, за да можете безопасно да отдалечите въжето от кожата на партньора си.

11. Безопасност – основни насоки

Най-важния аспект за предотвратяване на проблеми е комуникацията. Следете внимателно партньора си, неговите реакции и при всяко съмнение и даже чисто регулярно питайте за евентуален дискомфорт, болка или друг проблем. За тези, които ще бъдат връзвани е много важно да запомнят, че тялото ви знае най-добре когато нещо не е наред, затова се вслушвайте в неговите сигнали и не се страхувайте да ги споделите с партньора си. Не се правете на герой/героиня и не се опитвайте да надскочите собствените си лимити, защото това може да причини ненужно нараняване, което може да бъде от обикновено неудобство за даден период от време, до сериозна травма и в крайни случаи да има непоправими или фатални последствия.Ако евентуално възникне проблем и трябва да срежете въжето, подсигурете се инструмента, с който ще го режете да е близо до вас и винаги го дръжте на място, където да можете да го откриете дори в тъмното.

Никога не оставяйте партньора, който сте вързали сам дори и за кратко, защото дори по време на краткото ви отсъствие може да се случи нещо, което да доведе до нараняване. Аз лично препоръчвам и самозавързването да не се извършва без наличието на друг човек около вас, тъй като ако нещо се обърка и не можете да си помогнете сами последствията може да бъдат фатални.

Когато връзвате някого, трябва да предвидите възможността, че при евентуално падане, поради внезапно отказване на ръцете или краката мястото, което сте вързали няма да бъде подложено на опън или натиск, който може да доведе до травми или наранявания. Ако вържете протегнатите назад ръце на някого за тавана и колената му откажат това директно означава, че можете да извадите и двете му стави или да скъсате мускул. Винаги взимайте под внимание всеки един детайл, който от обикновена игра може да се превърне в сериозно нараняване.

Притискане/Прищипване на нерв може да се получи и при определени позиции на тялото, затова ако усетите дори леко боцкане при смяна на позата незабавно уведомете партньора си, за да може да ви развърже или да нанесе нужните корекции.

За да избегнете ограничаване или спиране на кръвообращението винаги се придържайте към правилото за единия пръст, като не забравяйте възможността, че при смяна на позицията нещата могат да се променят и от безопасни да се превърнат в мъчителни. Друго основно нещо, за което трябва да следите е затягането на въжето докато връзвате партньора. Може да сте започнали добре, но в процеса на връзване въжето да се затегне на дадено място и да предизвика проблем. Ако сте вързали тялото гледайте да сте вързали партньора си така, че да можете да освободите ръцете му веднага, без да се налага да развързвате всичко. Също така следете за промяна на цвета или температурата на кожата на местата, които връзвате, защото обикновено това е индикация за нещо нередно. Имайте предвид и че ако сте ограничили голямо количество кръв нейното внезапно освобождаване може да причини шок.

Не връзвайте гърдите на партньора/партньорката си ако тя носи корсет, защото така не и оставяте възможност да диша нормално и може да причини припадък или прималяване от намаления приток на кислород.

madlady

Comments are closed.