Eротичното задушаване

Еротичното задушаване. Във всичките му разновидности. Найлонови торбички, притискане на лицето с възглавници. Секс с окована жена с превръзка на очите – ръцете ми са около шията й докато прониквам в тялото й. Или не ръцете,а шал ,колан, въже. Секс на пода на банята,когато главата й е потопена в пълната с вода вана. Еротичното обесване,което нееднократно съм споменавал. Дори да изключим секса,пак е напълно възможно да се реализират голям брой ситуации,свързани с контрол на дишането. Практикувал съм всичко изброено и винаги ми е доставяло огромна възбуда и удоволствие..но възможностите са далеч повече. Примерно Facesitting (той ми е непознат, но със сигурност е прекрасно изживяване за доста хора сред нас). Както и много други варианти.

Първият въпрос,който ми хрумва – до каква степен еротичното задушаване е част от бдсм. Дали може да се тълкува като фетиш,твърде далечен от понятия като Дом/суб и да се реализира от хора, които изобщо не се приемат като садисти,мазохисти,подчинени и доминиращи? Или обратното – можем ли да приемем тези игри като проява на физическия контрол (а също и самоконтрол) от страна на доминиращ към подчинен/мазохист и стремеж за приближаване на границите? Моето усещане е,че и двата отговора са валидни – еротичното задушаване се вписва в контекста на бдсм, но може да се практикува и извън него (по аналогия много ванила-двойки използват белезници по време на сексуална игра,без да влагат бдсм-смисъл).

Другият важен момент е така нареченият рисков фактор.Еротичното задушаване дава възможност на един човек буквално да повери живота си в ръцете на друг (особено при по-екстремни практики). Свързано е с адреналин. При такъв тип игри кристално ясно проличават увереността,спокойствието, вдъхването на сигурност. Ако те отсъстват (или са само илюзия)… този, на чиято шия е примката,ще го усети само с един поглед.Говоря не за риска сам по себе си, а за способността да бъде овладян и премерен.

Не бива да пропускам – практиките,които описвам,без съмнение са доста опасни. Проява на пълна безотговорност би било да се реализират от хора, които не са наясно с всички моменти и детайли (говоря за теоретична подготовка, в чужди сайтове могат да се намерят достатъчно статии по въпроса). И още нещо, автоеротичната асфикция съдържа огромен шанс да попаднете на страницата с некролози във вестника. Изводът – не правете това сами или с партньор, на когото нямате пълно доверие.

Tsvetan

Доказано е, че недостатъчният приток на кислород по чисто физиологически път увеличава сексуалната възбуда. Дори и да оставим садомазохистичното влечение към доминацията и изпитването на болка настрана, недостигът на въздух изостря възприятията по естествен начин и усилва възбудата. Това е причина както във ванила, така и в BDSM да наблюдаваме широко разпространение на елементи, свързани с контрол на дишането.

Във ванила се разчита повече на чисто физиологическия ефект от липсата на достатъчно въздух, както и на удоволствието от засвидетелстваната “необуздана страст”. В BDSM отношението към контрола на дишането е по-сложно и застъпва някои гранични моменти на риск и екстремизъм. Освен чисто физиологичния момент, в BDSM се застъпва и удоволствието от доминацията, болката, риска. Това прави свързаните с контрол на дишането практики доста опасни и наистина не се препоръчва прилагането им от хора, които не разбират в детайли какво вършат.

Типична игра, която постоянно взема своите жертви, е свързана със самозавръзване и самолишаване от кислород. Навлизането в асфикция е неусетно, причинява сънливост и жертвата се лишава от възможността си да реагира, а след няколко минути настъпва смъртта. Има доста регистрирани случаи на самоубили се по такъв начин самотни сексуални ексцентрици – намирани самозавързани в домовете им, в гардероби, провесени от корнизи, опаковани в сакове и така нататък… Решително се препоръчва подобна игра да бъде практикувана с опитен партньор, който се отнася към нещата с достатъчно сериозна отговорност и разбиране.

Можем да обособим три основни типа задушаване, които са широко разпространени в BDSM и които, в различни фрагменти, се срещат във всяка ванила.

ПЪРВИЯТ вид е свързан с абсолютно блокиране на достъпа до въздух за определен кратък период, след което жертвата получава възможност да си поеме дъх и достъпът пак се затваря за известно време. Това се постига с плътни найлонови пликчета или качулки, дълбоко проникване при фелацио или с гег, чрез потапяне във вода, face-sitting, със стягане на примки около врата или направо с ръце, ако доминиращият е достатъчно силен.

ВТОРИЯТ вид е свързан с постоянно ограничение, което обаче не е пълно; жертвата може да си поема въздух, но с ограничен дебит и това я измъчва в един по-продължителен период от време. Обикновено такъв ефект се постига с плътни качулки или маски, които имат много малка дупка, през която бавно се процежда недостатъчно количество въздух.

ТРЕТИЯТ вид е свързан със затварянето на определено количество въздух, който не може да се обменя и жертвата с течение на времето получава все по-малко кислород. Дишането остава свободно, но затвореният въздух постепенно загубва кислородното си съдържание и предизвиква задъхване, което започва все по-настойчиво да измъчва жертвата. Постига се например чрез затваряне в някаква плътна кутия.

При всички случаи контролът на дишането трябва да се изпълнява в присъствието на опитен партньор. Има много случаи, в които жертвата рязко изпада в затруднено състояние, включително и безсъзнание, при което не може да се погрижи за себе си. Ако няма кой да прекрати играта в такъв момент, изходът може да бъде фатален.

Dorian

Снимка: petitefox

One thought on “Eротичното задушаване

  1. Спомням си мацка , която двама бесихме и наказвахме с камшици. Много й харесваше.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *