Любов и БДСМ… изключват ли се взаимно (продължение)

Здравейте

От известно време имах намерение да напиша още една тема за бдсм-връзките (казвам още веднъж,защото и друг път се е случвало да пускам подобни теми,а в същевременно собствените ми усещания,размисли и опит в тази насока претърпяват развитие). Наскоро следях с любопитство развитието на дискусията за любовта и бдсм и тъй като мисля,че темите са взаимосвързани,публикувам своята като един вид продължение и с аналогично заглавие.

Възможен ли е любовта и бдсм да съществуват и дори да се допълват в една връзка? Нека първо си представим връзка ,която изцяло акцентира върху Дом/суб отношенията, а емоционалното обвързване е на заден план (или изобщо отсъства).Тоест става дума за една сексуална връзка между двама души,които заедно реализират бдсм-фантазиите си, имат съответните усещания един към друг и физическата им реализация. Такава връзка би могла да бъде относително стабилна и продължителна. Но същевременно статична, тъй като няма да има условия за развитие или задълбочаване на отношенията. А когато те отсъстват е възможно да се достигне до изчерпване на фантазиите и разпадане на връзката спокойно и без драматизиране. След което двамата започват отначало след известно време и с друг партньор. Между другото такава връзка би била удовлетворителна за всички,които същевременно имат друга, емоционална връзка (примерно са женени,но за ванила-партньори и водят двойнствен живот).

Друг вариант е връзка,която започва на основата на бдсм,но постепенно се задълбочава емоционално.Любовта,разбира се е нещо прекрасно и когато я има,отношенията стават неизмеримо по-пълноценни.Но тя крие и рискове,тъй като от емоционална гледна точка Дом/суб усещанията могат да бъдат доста размити.И не само това..освен всичко останало всеки влюбен човек е уязвим и може да му бъде причинена емоционална болка,независимо дали е Домириращ или подчинен във връзката си.Ако подчинения партньор има усещане,че е в състояние да причини такава болка на Доминиращия (не е нужно да го прави или да има желание да го прави..просто да усеща,че е в състояние),има сериозна вероятност да загуби самото си усещане,че е подчинен.Същото би се получило,ако подчиненият придобие усещане,че е в състояние да манипулира или дори контролира Доминиращия.Резултатът от всичко това би бил или разпадане на връзката,или компромис,двамата да останат заедно,но без бдсм в отношенията си..и с вероятно чувство на неудовлетвореност.

Между другото симптоми за това могат да се нарекат постепенната загуба на желанието за бдсм у единия или у двамата (примерно „сега нямам желание,някой друг път”)..да предпочитат да прекарват вечерите си в гушкане пред телевизора,отколкото реализирайки различни фантазии в спалнята.

Да си представим и една друга възможност.Връзка,която не се води 24/7,въпреки,че усещането за доминиране-подчинение присъства във всеки един момент (увереността,целенасочеността,спокойствието,самоконтрола..да не изброявам всички качества на Доминиращия,те са ясни)..но извън спалнята акцентът е върху любовта между двамата,а не върху бдсм и двамата се държат един към друг като всяка средностатистическа двойка,която срещаме на улицата,не „влизат в роли”.И обратно – в спалнята бдсм ии фантазиите излизат на преден план с всичко произтичащо от това.Вероятно го обрисувам доста неясно..всички вие можете да си кажете мнението и да се доизясни,ако изобщо се получи дискусия от тази тема.

Всъщност поводът да напиша всичко това (освен личният ми опит в няколко продължителни и няколко кратки бдсм-връзки,както и наблюденията ми върху немалко други хора) е едно явление..което наблюдавам често в профилите на потребителите на портала.А именно: „опит в бдсм:да,голям…заетост:неангажиран”.Замислям се..всички ние да кажем че дълго време сме си мечтали да попаднем на човек,с когото да реализираме скритите си фантазии.Откриваме го,придобиваме опит..и след това в някакъв момент се оказваме неангажирани?Оказва се,че намирането на партньор не е края,а само началото.И след това започва сложното и интересното.Особено след като (или ако) се появят емоциите.И също,че резонирането на двама души в бдсм-желанията им далеч не означава,че всяка една бдсм-връзка е хармонична,съвършена.Дори напротив,обратното..излиза,че бдсм-връзките не твърде трудно могат да бъдат разрушени.

Но нямам желание да звуча песимистично.Всеки проблем има своето решение,една връзка пък се прави от двама души..всичко е индивидуално и зависи от тях самите.Така,че винаги има място за добро развитие и надежда.

Цецо

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *